Ενημέρωση - Άρθρα

4ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Αγαπητοί συνάδελφοι!

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Οδοντιατρικών Συλλόγων των νησιών του Αιγαίου (Δωδεκανήσου, Λέσβου, Σάμου, & Χίου) θα διοργανώσουν το 4ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο στη Σάμο, στις 6-8 Ιουλίου 2018, στο Doryssa Bay Seaside Resort. Οργανωτής έχει αναλάβει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Σάμου.

Μετά από την Αδελφοποίηση των παραπάνω Οδοντιατρικών Συλλόγων, που κάναμε το 2012 και την εκ περιτροπής διοργάνωση του, κάθε 2 (δύο) χρόνια σε όλα τα παραπάνω νησιά, το Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο ολοκληρώνει με επιτυχία τον πρώτο κύκλο των εργασιών του στην Σάμο.

Φιλοδοξία όλων μας είναι να απλώσει τα φτερά του σε όλο το Αιγαίο και να δημιουργήσει μια κοινότητα οδοντιάτρων, της οποίας κύριο χαρακτηριστικό θα είναι τα κοινά προβλήματα και η αντιμετώπιση τους. Δεν είμαστε ρομαντικοί και δεν νομίζουμε ότι αυτή η ενέργεια θα λύσει ως δια μαγείας τα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου. Γνωρίζουμε πλέον εκ πείρας, ότι οι αποστάσεις και η νησιωτικότητα δημιουργούν πρόσθετα εμπόδια στην προσέλευση των μελών μας στις διάφορες εκδηλώσεις.

Για ένα πράγμα όμως είμαστε σίγουροι, ότι παρά τις αντιξοότητες, παλέψαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί αδελφωμένοι στον κοινό στόχο. Παρά τις διαφορές μας, πετύχαμε να διοργανώσουμε επιτυχημένα επιστημονικά συνέδρια και εκδηλώσεις και να διαμορφώσουμε κοινές δράσεις.

Σε αυτό το στόχο εργαζόμαστε, έτσι ώστε στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου στην Σάμο, να ολοκληρωθεί η αιγαιοπελαγίτικη οικογένεια και να γίνει η αδελφοποίηση και με τους υπόλοιπους Οδοντιατρικούς Συλλόγους, δηλαδή των Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανίων. Μετά από ομόφωνη απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, σας προσκαλούμε με συναδελφικό πνεύμα, να γίνετε μέλη αυτής της μεγάλης αιγαιοπελαγίτικης οδοντιατρικής κοινότητας.

Με συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος του ΟΣ Δωδεκανήσου Νικόλαος Διακογεωργίου

Ο Πρόεδρος του ΟΣ Λέσβου Παναγιώτης Λαμπούσης

Ο Πρόεδρος του ΟΣ Σάμου Εμμανουήλ Μαυρίκης

Ο Πρόεδρος του ΟΣ Χίου Ανδρέας Καραμούζος