Dental Association of Samos

Οδοντιατρικός Σύλλογος Σάμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αρ. Πρωτ.:543 4-07-2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Με αφορμή τη διεξαγωγή του 2ου Αιγαιοπελαγίτικου Οδοντιατρικού Συνεδρίου που έλαβε χώρα στην Χίο την 28η και 29η Ιουνίου, το οποίο συνδιοργάνωσαν οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι Χίου, Δωδεκανήσου, Λέσβου και Σάμου, πολλοί συνάδελφοι Σαμιώτες οδοντίατροι μεταβήκαμε στο εν λόγω νησί, προκειμένου να συμμετάσχουμε στην ως άνω επιστημονική εκδήλωση.

Η επιτυχία του ανωτέρω εγχειρήματος επισκιάστηκε δυστυχώς από άλλη μια εκδήλωση αντιδεοντολογικής, αντισυμβατικής και παράνομης συμπεριφοράς της NEL LINES, πλοιοκτήτριας εταιρίας του πλοίου «Θεόφιλος». Πρέπει να επισημανθεί ότι οι σαμιώτες συνάδελφοι έπρεπε να κλείσουν τα Ιατρεία τους για τρεις εργάσιμες ημέρες προκειμένου να συμμετέχουν στην ως άνω διοργάνωση. Έτσι, ενώ η αναχώρηση του πλοίου είχε προγραμματισθεί για το μεσημέρι της Τρίτης (15.00), μας γνωστοποιήθηκε η αναβολή του εν λόγω δρομολογίου, γεγονός το οποίο σήμαινε επιπλέον ημέρες χωρίς δουλειά. Τελικά το καράβι αναχώρησε από τη Χίο με προορισμό τη Σάμο την Τετάρτη 02.07.2014 και ώρα 14:30, ήτοι με 23 ώρες καθυστέρηση. Είναι ενδεικτικό της ταλαιπωρίας και των απαράδεκτων συνθηκών, ότι ακόμα και οι συνάδελφοι από την Ρόδο επέστρεψαν γρηγορότερα στα σπίτια τους, αφού μετακινήθηκαν μέσω Τουρκίας, οδικώς με τα ΙΧ, αφού τόσο η Χίος όσο και η Ρόδος είναι πύλες Εισόδου με την γείτονα χώρα, ενώ η Σάμος όχι.

Επειδή πλέον έχουμε κουραστεί να είμαστε απλοί θεατές της καθημερινής υποβάθμισης της επαγγελματικής και καθημερινής μας ζωής, υπό την ανοχή – συνενοχή των τοπικών αρχών. Επειδή ως επιστήμονες και επαγγελματίες δεν δεχόμαστε να αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να ανεχόμαστε τον εμπαιγμό από την εν λόγω ναυτιλιακή εταιρία, η οποία μεταξύ άλλων υποβαθμίζει και τραυματίζει την ίδια την εικόνα του νησιού στην υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας και για την πλήρως δυσφημιστική και εν γένει καταστρεπτική παρουσία της NEL LINES (Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου) στις ακτοπλοϊκές γραμμές του νησιού μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η Λέσβος συνδέεται με τον Πειραιά με υπερσύγχρονα καράβια, ήτοι το «Αριάδνη» της Hellenic Seaways και το «Πάτμος» της Blue Star. Έτσι κάθε Σαμιώτης πρέπει να αναρωτηθεί, γιατί με δεδομένο ότι η Λέσβος είναι το κέντρο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και καρπώνεται όλα τα οφέλη που απορρέουν από αυτό, ενώ και εμείς ανήκουμε στην περιφέρεια αυτή, δεν μπορεί να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, με λίγες ώρες επιμηκύνσεις του ταξιδιού των πλοίων αυτών προς Πειραιά, ώστε να συμπεριληφθεί η Σάμος και η Ικαρία στο πρόγραμμα τους;

Δηλώνουμε, ότι τόσο ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Σάμου, όσο και ο κάθε συνάδελφος ατομικά, που βρέθηκε αποκλεισμένος στη Χίο με αποκλειστική υπαιτιότητα της πλοιοκτήτριας εταιρίας, επιφυλάσσεται να κινηθεί δικαστικά κατά της NEL LINES, αξιώνοντας από τα αρμόδια δικαστήρια αποζημίωση για τα έξοδα, τα διαφυγόντα κέρδη, καθώς και την ηθική βλάβη που έχουμε υποστεί. Επίσης δηλώνουμε, ότι θα στραφούμε και θα απαιτήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο να αποδοθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου, που επιτρέπει (ή ανέχεται) στην ναυτιλιακή αυτή εταιρία να δυσχεραίνει ή/και ματαιώνει τις ανάγκες μετακίνησης χιλιάδων Σαμιωτών και λοιπών πολιτών.

Ευχαριστούμε το πρακτορείο που μας εξέδωσε τα εισιτήρια για την κατανόηση αλλά και τη άμεση βοήθεια στα προβλήματα που δημιούργησε η εταιρεία. Ο

 

Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Ε. Μαυρίκης Ι. Ζαρμπάνης

Ιατρεία - Νομού Σάμου